Ontdek alles over de witte sneaker Adidas Stan Smith


Adidas heeft verschillende sneaker collecties. Daar zijn jullie vast wel bekend mee. Waaronder ook de Stan Smithlijn. De hamvraag is nu: Wie is nou die Stan Smith? Waarom is hij zo belangrijk voor Adidas dat ze zo graag wilde dat hij zijn naam aan het merk verbond?

Stan Smith is een Amerikaanse tennisser. Hij was pro in de jaren ’69 tot ’80. In het jaar 1972 schopte de Amerikaanse Stan het zelfs om nummer een van de wereld te worden. Zeven keer heeft Stan een Grand Slam gewonnen. Een Grand Slam is een groot tennis toernooi. Het terrein van de US Open was voor meneer zijn favoriete terrein. Tien keer heeft hij het net niet gered en mocht hij zijn meerdere erkennen. Dit heeft er allemaal voor gezorgd dat de gympies van Adidas in de jaren zeventig zo immens populair zijn geworden.

Het leuke aan de Adidas Stan Smith collectie is dat het eerst onder een andere vlag voerde. De schoen zag in de jaren ’65 het levenslicht. De Franse tennisser Robert Haillet verbond als eerste zijn naam aan de iconische wit met groene schoen van Adidas. Na enkele wijzigingen aan de schoenen en het pensioen van de Haillet hebben ervoor gezorgd dat Stan Smith zijn naam aan het merk verbond. Naast alleen zijn naam vind je op de wit lederen schoen met groene versiering op meerdere plekken het nalatenschap van Stan terug.

Vandaag de dag, wordt de schoen niet meer voor tennis gebruikt. De Adidas Stan Smith is een waar fashion item geworden. Veel celebrities willen er graag mee gezien worden. Door deze move hebben enkele grootheden ook hun eigen sneaker-collectie bij Adidas gekregen. Een voorbeeld hiervan is Pharell Williams die enkele handbeschilderde Adidas sneakers verkocht. Naast beroemdheden zijn er door de jaren heen verschillende versies van de collectie uitgebracht.

De echte klassieke Adidas Stan Smith zijn in de kleur wit met groene details erin verwerkt. Door de jaren heen zijn er verschillende versies van bijgekomen. Ga je voor een felrode, een mooi print of meer voor de bloemetjes. Voor ieder wat wils. Zodat jij je gympies het beste kan laten matchen met de favorieten uit jouw gaderobe.

Benieuwd naar de nieuwe collectie van Adidas Stan Smith? Klik dan hier.

 

+ Plaats een bericht