Vieze sneakers schoonmaken


Vieze sneakers schoonmaken? In dit artikel willen we jullie een aantal tips geven om je witte sneakers weer te laten glimmen. Elke manier van schoon maken heeft zijn eigen voor- en nadelen. We horen graag welke methode jullie voorkeur heeft.

Tip 1 – Tandpasta

De eerste tip om je witte sneakers schoon te maken is dit te doen met tandpasta. Breng de (witte) tandpasta op de vieze plekken die je weer schoon wilt hebben. Vervolgens borstel je voorzichtig met een oude tandenborstel of een niet te harde gewone borstel de sneakers schoon. Als laatste stap neem je een vochtige doek en veeg je al het vuil en tandpasta van de sneaker af. En voilà, je sneaker ziet er weer als (bijna) nieuw uit.

Tip 2 – Ossengal

Breng met een sponsje wat ossengal aan op je vieze sneaker. Borstel met hetzelfde sponsje de sneaker voorzichtig schoon. Ossengal is te koop bij de bekende drogisterijen.

Tip 3 – Wasmachine

Het is mogelijk om je witte sneakers schoon te maken in de wasmachine. Verwijder eerst de grove stukken vuil die je gemakkelijk met een doek of borsteltje weg kan poetsen. Gebruik vervolgens een wattenstaafje om het vuil tussen de groeven weg te halen. Nu is de sneaker klaar om in de wasmachine te doen. Stel de temperatuur niet te warm in omdat er anders een kans bestaat op het krimpen van je sneakers. Ook zal bij warme temperaturen de kleuren vervagen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Verwijder voor de zekerheid wel even de veters, zodat deze niet vast komen te zitten in de wasmachine. De veters kan je eventueel mee wassen, maar doe dit wel in een apart wasnetje.

Wat vinden jullie van deze tips? Hebben jullie nog andere manieren om je sneakers weer stralend wit te krijgen?

Klik hier voor meer tips en trends over witte sneakers.

+ There are no comments

Plaats bericht