Adidas Superstar het meest verkocht in 2016


Sneakers zijn op dit moment hotter dan hot. De sneaker past bij elke stijl. Naar je werk of school op je sneakers. Ze worden gecombineerd met spijkerbroeken of jurkjes. Als je op straat rondkijkt, valt dit meteen op. Vooral veel mensen lopen tegenwoordig op Adidas Superstar. Nu de lente weer begonnen is scoort de witte sneakers weer hoog op menig terrasje of stadspark. Vraag jij je ook wel eens af hoe dit kan?

Onderzoeksbureau NPD Group uit de Verenigde Staten heeft hier onderzoek naar gedaan. De Adidas Superstar is de meest verkochte sneaker van 2016 in Amerika. De Amerikaanse markt geldt als ’s werelds grootste sneakermarkt  op dit moment. De Adidas Superstar onttroonde vorig jaar regerend kampioen Nike. Volgens het onderzoeksbureau is dit de eerste keer dat een Nike-product niet op de eerste plaats staat.

Momenteel is er in de Verenigde Staten sprake van een grote retrotrend. Dit zorgt ervoor dat een aantal bekende sneakers hoog scoren op de lijst. Hierbij kun je denken aan de Nike Jordan XII. De schoen van de basketballer die in het seizoen 1996-1997 debuteerde. Uit de lijst blijkt dat Nike een ijzersterk merk blijft. Ze zijn de grootste speler op de markt. Iedere sneaker, behalve de Adidas Superstar, in de top tien is van Nike of een dochteronderneming van Nike.

Het is een prestatie van formaat dat de Superstar zo hoog scoorde afgelopen jaar. De sneaker van Adidas ging in Amerika voor 80 dollar over de toonbank. De sneaker van Michael Jordan ging voor slechts 170 dollar over de balie. Hieruit kunnen we concluderen dat er een heleboel Superstars zijn verkocht, zodat zij met de eer konden strijken.

Hieronder vind je de top 10 door het onderzoeksbureau vastgesteld:

1. Adidas Superstar

2. Jordan XII

3. Converse Chuck Taylor low

4. Nike Roshe Run

5. Nike Huarache

6. Nike Revolution

7. Nike Free RN

8. Jordan XI

9. Nike Air Force 1 low

10. Nike Kyrie 2

Kun je het een beetje vinden in deze top 10? Welke sneaker is jouw favoriet?

 

+ There are no comments

Plaats bericht